Marți, 30 iulie 2024

Știri

Ghicitoarea zilei

Filiala din Arad a Formului Democrat al Germanilor din România are o nouă conducere. Cea mai înaltă poziţie în ierarhia organizaţiei îi revine lui Bettina Nicoară-Szellner, membră activă încă din 2000 la cercul cultural Banat-Ja Arad şi referentă pentru activităţile tinerilor. Fostului preşedinte, Michael Szellner, i s-a oferit titlul de „Preşedinte de onoare“, în semn de consideraţie pentru munca depusă pe durata a trei decenii în folosul comunităţii germanilor din Arad

10 elevi de la Liceul German „Johann Ettinger” Satu Mare au participat la Jocurile Internaționale de Pompieri pentru Tineret, ediţia a XXIV-a,  ce s-a desfăşurat la Borgo Valsugana, Italia.

Tururi ghidate şi expoziţii la Casa „Teutsch“ din Sibiu, înainte, în timpul şi după  Întâlnirea Internaţională a Saşilor de la Sibiu (2-4 august 2024). Centrul de dialog şi cultură Friedrich Teutsch anunţă „Ziua porţilor deschise“ în 4 zile diferite pentru expoziţia „Imaginea lui Hristos în bisericile evanghelice din Transilvania,” pentru un tur tematic prin  Muzeul Bisericii Evanghelice C.A., prin Biserica evanghelică. Sf. Ioan,  prin  Arhiva Centrală a Bisericii Evangelice C.A. şi Biblioteca Transilvanica. În curtea instituţiei este deschisă până la finalul lunii octombrie expoziţia în aer liber: “ Fritz Balthes, arhitect. 1882-1914”

Istoria azi – 1836: inaugurarea Arcului de Triumf din Paris, Franța – 1857: a fost înființată Școala Națională de medicină și farmacie din București – 1946: începe Conferința de pace convocată la Paris de puterile învingătoare în cel de-al Doilea Război Mondial, pentru pregătirea tratatelor de pace cu Bulgaria, Finlanda, Italia, România și Ungaria (se va încheia la 15 octombrie 1946).

Calendarul personalităților – 1805: Alexis de Tocqueville, publicist și politician francez – 1898: Isidor Isaac Rabi, fizician american, laureat Nobel